Om Färgbyrån

Om Färgbyrån

Färgbyrån drivs av mig Helen Rabnor med en mångårig bakgrund inom sömnad och design. Jag är utbildad inom Textil konst med en Bachelor of Fine Art från HDK och har även utbildningar inom modedesign, mönsterkonstruktion, tillskärning och fri konst med mig i bagaget.

Jag har lång erfarenhet av ateljésömnad och kostymörsuppdrag. Mina uppdrag inom sömnad i Färgbyrån är uteslutande åt företagskunder. Men har du som privatperson en mycket unik idé som är lockande får du gärna höra av dig. 


Design

Produktutveckling och design har jag arbetat med både i Asien och i Sverige. Jag hjälper företag att sourca material och utvecklar deras designidé så att den blir användbar. Med min långa erfarenhet av textila meterial från fiber till färdigt tyg kan jag underlätta för er att hitta det ni önskar. Jag har kunskap om produktionsprocessen och kan finnas till hands i takt med att miljöfrågorna blir ännu hetare. 


Färgsättning

Av namnet Färgbyrån går det att utläsa mitt nästintill absoluta gehör för färg. Jag jobbar med NCS systemet främst inom färgsättning och finns tillgängilg som rådgivare. Under -90 talet när jag arbetade i en konstnärsbutik blev jag upplärd av en färgmästare från Wiens kungliga konstskola och den kunskapen bär jag med mig om färg, pigment,  hartser etc. 


Färgbyrån Utbildning

Jag har under många år hållit workshop och kurser inom färg och form, textilfärgning, sömnad etc. Jag har arbetat som pedagog i flera år för personer med funktionsvariationer, undervisat på gymnasium, på yrkesutbildning och för invandrare. 

Jag håller i endagskurser och även längre utbildningar.

Bästa sättet att få reda på om någon ny kurs är på gång är att följa mig på instagram.